Hidroizolacija ravne strehe

izolacija-ravne-streheHidroizolacija ravne kovinske strehe je strešni material izdelan iz kovine. Kot streha iz drugega materiala, se streha uporablja za pokrivanje in zaščito doma ali stavbe. Prednosti kovinske strehe pre betonskimi strešniki in drugimi strešnimi materiali je, da je zelo lahka, tehta samo 1/10 betonskih strešnikov. Ta kovinska kritina oziroma streha je primerna za uporabo na potresnih območjih. Dokazano je, da več stavb ki so uporabile kovine, ne doživijo velike škode, v primerjavi z uporabo drugih ploščic v primeru potresa. Zaradi lahke teže, kovine ne obremenjujejo strehe zgradbe.

Vrste hidroizolacij kovinskih streh:
Pocinkana streha – Robustna, cenovno ugodna in se običajno uporablja za tradicionalne kovinske kritine.
Aluminij streha – Čeprav so odporne proti koroziji, vendar je aluminijeva pomanjkljivost zelo visoka cena, zato ni primeren za uporabo kot surovina za kovinsko streho.
Zincalume streha – Zincalume je zmes cinka in aluminija
Kovinska ravna streha je sestavljena iz pločevine. V preteklosti sta se uporabljala baker in svinec, bolj kot okrasna kovina. Trenutno se uporabljajo jekla, kovine kot so aluminij, ki se uporabljaja v velikem obsegu kljub visoki ceni. Kovinske plošče gradijo ravne strehe. Ker je trd, velike ravne plošče ne nosijo neposredno težo na okvir. Pločevine so nameščene na lesene deske v okvir. Strešne obloge neke so vrste pločevine, običajno v obliki nagubanega valovitega železa, ki se uporablja pri strešnih konstrukcijah. Strešna plošča je lahko izdelana iz različnih kovin, kot so jeklo, nerjaveče jeklo, aluminij, baker, cink, svinec, itd.. Beseda “kovina” zajema obširen repertuar, ko gre za kovinske kritine. Jeklo, nerjaveče jeklo, aluminij, baker in cinkove zlitine so materiali, ki se uporabljajo za kovinske strešne kritine. Vsak ima drugačne lastnosti, ki vplivajo na trajnost, ceno in videz.
Do sedaj so bili najpogostejši materiali za kovinske strehe iz jekla in aluminija. Jeklo, ki se uporablja za večino kovinskih ostrešij oziroma streh je težji in močnejši od aluminija. Proizvajalci so se naselili na številne trajne prevleke in obloge, ki varujejo jeklo pred rjo in korozijo. Jeklo je običajno pocinkano za zaščito pred korozijo in nato zapečateno. Epoksi premaz nudi oprijem in pečen na akrilno zgornjo prevleko dodaja barvo in zaščito. Kadar so sistemi izdelani za komercialne namene, običajno dobijo zelo trpežne končne barve. Eden od priljubljenih premazov se uporablja na številnih izdelkih, ki imenuje KYNAR. Aluminij je zelo lahek, uporablja  se za nekatere stanovanjske kovinske kritine. Ta ne bo zarjavel, vendar mora biti pobarvan ali prevlečen za videz. Prevleke so podobne tistim, ki se uporabljajo pri jeklu. Aluminij je zelo mehka kovina, zato ni  niti približno tako trdna kot je jeklo. Okoljevarstveniki so izrazili pomisleke v zvezi z uporabo tega dragocenega vira za namene, kot so pokrivanja kovinskih streh.

Kovinski materiali višjih standardov:
Druge oblike kovinskij kritin so lahko tudi na voljo, vendar pa so lahko zelo drage. Zagotavljajo osupljive strehe za high-end domove. Bakreno kovinsko ostrešje, je zakoreninjeno v stoletja uporabe, ne bo rje, spremenilo bo barvo in je takorekoč večen.Izdelki iz kovinskih zlitin so oblikovani za moč strehe, Dobro odporni na  preperevanja in dajejo vzdržljivost. Strošek je odvisen od posebnega materiala do materiala, in kot skupina, so dragi izdelki za pokrivanje streh. Iz nerjavečega jekla, so strešne kritine zelo drage kritine, a ne bo rje ali korozije.